Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Här är nio saker du kan göra i helgen

Musik, byta kläder, teater, klättring, fotboll och mer. Vet du inte vad du ska göra i helgen får du åtta tips på saker att göra.

ODZ kommer till Uddevalla

Efter att ha fyllt varenda ställe de spelat på kommer nu hip-hop gruppen ODZ till Uddevalla. På lördag klockan 21 kör de live på Guldsmedsgården och alla VIP-bord är redan slutsålda. En fet kväll med mycket folk utlovas.

Teater med Allan Svensson

Klockan 19 på lördag går ridån upp för Allan Svensson på Östraboteatern i Uddevalla. Föreställningen Mr. Morfar handlar om hur man ska kunna hitta lugnet i all den stress som man blir utsatt för som morfar.

Hållbarhetsmarknad på förskola lustträdgården

Vill du man gå på en lite mer hållbar marknad så ska man ta sig till förskolan Lustträdgården utanför Ljungskile på lördag mellan klockan 10 -13. Där kan du nämligen köpa allt från begagnade kläder och skor till leksaker och hållbart hantverk. Fika serveras och allt överskott från försäljningen går till välgörande ändamål.

Klädbytardag på Bohusläns Museum

Hållbarhetstemat håller i sig under lördagen. På Bohusläns Museum i Uddevalla är det nämligen dags för klädbytardagen. Förnya din garderob genom att ta med dig (max) fem gamla plagg som du tröttnat på och bytt till dig något nytt.

Klättra och kolla på film i Lysekil

Den oscarsbelönade dokumentären Free Solo, som handlar om hur friklättraren Alex Honnold tar sig upp för världens högsta klippa, visas kl 16 på folkets hus i Lysekil på lördag. Men innan det är alla välkomna till en gemensam klätteraktivitet i Fjälla. Klättringen drar igång klockan 11.

Öppet hus för släktforskning

Är du sugen på att lära dig mer om ditt ursprung? Då kan det vara en bra idé att ta sig till Kulturhuset Kajutan i Henån på Orust. Där ordnar nämligen Orust Släktforskare öppet hus under lördagen. Du är välkommen mellan klockan 10 - 14

Fri banentré på skjutbanan på Ulkeröds gård utanför Munkedal

När våren kommer har det blivit dags för skjutbanan på Ulkeröds gård i Munkedal att öppna. Detta firar de genom att ha fri banentré. Alla är inbjudna, såväl oerfarna som erfarna skjutare. De har öppet mellan klockan 10 - 15 både på lördag och söndag. Vill man ha skjutinstruktioner bokar man det i förväg.

Kulan i luften för Ljungskile SK

De kom sexa i division 1 förra säsongen och nu är det dags för en ny tag. På söndag är det premiär för Lsk´s herrlag. De öppnar säsongen mot Lindome GIF och matchen spelas hemma i Ljungskile på Skarsjövallen. Avspark klockan 16.

Skogsdag på Orust

På lördag bjuder LRF-avdelningen på Orust in allmänheten på en skogsdag. Det utlovas maskiner i alla former och storlekar, allt som täcker skogens behov. Det bjuds också på korv och kaffe. Är man sugen tar man sig till Orust Ridklubb på lördag mellan klockan 10 - 14.