Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här leker delfinen utanför Alaska i Strömstad

Torbjörn Berglund från Göteborg semestrade i hustruns uppväxtstad Strömstad. När de var på väg hem efter en båttur utanför Alaska på Nord Långö i Strömstads skärgård i söndags eftermiddag tittade en delfin fram intill båten.

Det var när Torbjörn Berglund från Göteborg med familj låg med båten utanför Alaska som de till sin stora förvåning fick syn på delfinen som tittade fram bredvid båten.

Det började med att de anade någonting i vattnet en bit bort.

– Vi låg och puttrade i fem knop mot Seläter och plötsligt bara kom den. Den började hoppa upp och ner bredvid båten och trixa. Jag tänkte först att det var en säl, men det var det ju inte. Det var en delfin, säger Torbjörn Berglund om mötet med delfinen.

Han låter fortfarande litet förvånad över mötet med delfinen här i Strömstad. Och han säger att det magnifika valdjuret snarare är något man annars ser i tropiska länder, såsom Thailand.

– Men vi har kommit fram till att man inte behöver åka till Thailand. Det räcker att stanna i Strömstad. Det är fantastiskt att ha fått se en sådan här delfinshow. Den hoppade, spexade och studsade runt båten i en kvart. Det var ofattbart. Det var helt magiskt, säger Torbjörn Berglund.

LÄS MER: Delfiner dök plötsligt upp i Starekilen

LÄS MER: Delfin jagade fisk vid båthamnen i Strömstad