Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Här pågår sökandet efter 82-åringen: ”Vi gör allt vi kan”

Missing People drog enligt plan igång sin sökinsats efter den försvunne Stenungsundsbon klockan 15.30 på onsdagen. En timme in i sökandet hade sammanlagt 40 personer slutit upp och organisationen hoppas på fler.

Vid lunch fick Missing People klartecken från polisen att delta i sökandet efter den man som försvann på tisdagseftermiddagen.

– Vi har just nu 40 personer ute i fem patruller i centrala Stenungsund. Vi hoppas det kommer minst lika många till nu när folk kommer hem från sina arbeten. Jag kan inte kommentera exakt var de söker för det är områden vi fått av Polisen, säger Hans Stigsjöö, operativ chef Missing People.

På uppdrag av Polisen

Organisationen arbetar i det fallet på uppdrag av Polismyndigheten och det innebär att Missing People inte kan välja själva utan får till sig särskilda områden att söka av.

– Vi är här för hjälpa och avlasta Polisen. Vi har fått kartor och områden som vi ska söka av. Vi delar upp grupper om åtta personer och skickar ut dem i områden som Polisen vill att vi söker och sedan rapporterar vi in efter hand som vi är klara med kartorna vi fått. Det här sättet skiljer sig från hur vi jobbar normalt sätt. Nu jobbar vi på uppdrag av Polisen och inte anhöriga, säger Stigsjöö.

LÄS MER: Missing People med i sök efter försvunnen man

LÄS MER: Man i 80-årsåldern anmäld försvunnen

Orustbo först på plats för att hjälpa till

Andreas Kärnfalk från Orust var den som slöt upp först för att vara med i sökandet.

– Jag har varit med ganska länge vid tidigare försvinnanden. Det är ett stort intresse jag har och kunna hjälpa till och det behövs. Varje myndighet får lägga sin tid på det de ska göra och kan vi i allmänheten hjälpa till och söka så är det klart vi ska göra det.

Missing People behöver mer hjälp i sökandet och det går bra att höra av sig. Deras facebooksida finns till hands med uppdaterad information.

Hur gör den som vill hjälpa till?

– Man kommer hit till Fregatten och all informations som behövs får man på plats. Vi har nog att göra 4-5 timmar lätt, så vi behöver många som är med och söker. Det brukar ramla på folk ganska snabbt. Vi hoppas på så stor uppslutning som möjligt, säger Hans Stigsjöö.

Helikopter och sjöräddning

Polisens sökinsatser fortsätter under onsdagseftermiddagen med oförändrad styrka. Förutom Missing People deltar bland annat Sjöräddningssällskapet. Polisens helikopter söker också av i Stenungsund.

– Vi gör allt vi kan. Han kan ha tagit skydd någonstans. Han är pigg i kroppen och har god kondition. Men ju längre tiden går, desto mindre är väl chansen att hitta honom, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst.