Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hårda nyårsvindar – Klass 1-varning utfärdad

Hårda vindar i Bohuslän under nyårsaftonen. Raketer riskerar hamna på villovägar.

Under nyårsaftonen utfärdades en Klass 1-varning för mycket hårda västliga vindar i Bohuslän. Det kan komma att blåsa uppemot 23 meter i sekunden enligt SMHI.

– Det blir blåsigt ikväll, vinden kommer nå sin kulmen sent inatt, strax efter tolvslaget, säger Ingrid Eronn, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Tidigare har även en varning för ishalka varit utfärdad för Bohuslän och Dalsland, den har nu dock plockats bort och nyårsaftonen ser ut att kunna bjuda på ganska höga temperaturer. Närmare 8 grader plus ser det ut att bli vid tolvslaget.

Avråder från raketer

Ingrid Eronn säger att raketskjutning i den hårda vinden kan vara farligt. Hon har själv erfarenheter från raketer som hamnat på villovägar på grund av blåsten.

– Vi var på västkusten och det blåste ganska hårt men vi sköt ändå ut en av raketerna ut över havet. Den vände snabbt och kraschade på andra sidan huset, det kunde ju ha gått illa, säger Ingrid Eronn.

Har du något tips till nyårsfirarna?

– Runt tolvslaget tycker jag absolut att de ska undvika att skjuta raketer. De väger ju inte särskilt mycket och kan lätt byta kurs i den hårda vinden, säger Ingrid Eronn.