Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På fredag kommer det att blir blåsigt på västkusten. Bild: Arne Dedert
På fredag kommer det att blir blåsigt på västkusten. Bild: Arne Dedert

Hårda vindar väntar västkusten

Vid lunchtid på fredagen väntas hård blåst dra in över västkusten. Längst ut vid kusten väntas vindar på upp till 15 meter per sekund i byarna.

Under fredagen gäller det för alla västsvenskar att hålla i hatten och fälla ner paraplyet, för då blir det blåsigt från lunchtid och framåt.

– Vi har ett allmänt ostadigt väderläge i landet med lågtryck och stråk av regn över södra delen av landet. Samma lågtryck kommer att ge det blåsiga vädret imorgon, säger Ian Engblom.

Vinden tilltar under förmiddagen och allra blåsigast blir det i Skåne där SMHI utfärdat en klass 2-varning, den näst högsta varningen. Den mildare varningen, en klass 1-varning, har också utfärdats för Halland, Kronoberg, Blekinge, Kalmar och Gotland.

– I Västra Götaland kan man räkna med måttliga till friska vindar med mellan fem och tio meter per sekund och allra längst ut vid kusten kan det blåsa 15 meter per sekund, säger han.

Vid midnatt mojnar vinden till måttlig och under natten väntas klart väder med minusgrader lokalt i de inre delarna av Västra Götaland.

– Men redan under lördag morgon mulnar det på igen på grund av ett nytt lågtryck med regn, säger Ian Engblom.

Under söndagen väntas snöblandat regn och blåst igen.