Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kraftigt oväder på väg in över Bohuslän. Bild: Johan Nilsson / TT

Högsommarvärme, åska och skurar i veckan

Ett stort åskoväder med blixtar och kraftiga skyfall drog in över Bohuslän på måndagsförmiddagen. Resten av veckan bjuder på högsommarvärme.

Ovädret passerade över Göteborg och Tjörn på måndagsmorgonen och kommer enligt meteorologerna att fortsätta norrut och in mot fastlandet.

– Det är flera olika kärnor med aktivitet. Så det kommer vara lokal åska med kraftiga skyfall. Just nu befinner sig en större kärna strax norr om Göteborg och över Tjörn, sa Per Holmberg, strax efter klockan nio.

Det ostadiga vädret förväntas ge kraftiga skyfall med risk för lokala översvämningar.

– Det kan komma mycket regn på kort tid, säger han.

Kraftiga vindar

Risken för åska kommer att pågå under hela dagen där ovädret drar fram. Först till kvällen kommer vädret att klarna.

– Det minskar suggestivt under dagen och till kvällen klarnar det upp. Men det ser ut att bli regn och moln även under tidig kväll, säger han.

Under åskans framfart kan det förkomma kraftiga vindar längst med kusten.

– Närt det är sådant här ostadigt väder kan det komma kraftiga vindar men men det är lokala väderfenomen. Senare under dagen kommer det vara sydvästlig vind som framförallt är måttlig, säger han.

Sol och värme

Till tisdag kommer det vara lite soligare med en del slöjmoln och varmare temperaturer med mellan 15-19 grader.

Till onsdagen kommer det ostadiga vädret tillbaka med risk för skurar och åska. Värmen ökar markant och de södra delarna av Bohuslän kan få upp till 26 grader.

– Natten till torsdag kommer blir klar och fortsatt varm med en solig förmiddagen men det ser ut att bli åska och lokala skurar fram emot eftermiddagen, säger han.