Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hösten är här för att stanna

I förra veckan blev det meteorologisk höst på Västkusten. Höstrusket kommer att fortsätta under veckan med stundtals rejält ostadigt väder.
– Soliga dagar kommer att varvas med regn och rusk, säger Arvid Olsen, meteorolog på SMHI.

Att temperaturen har sjunkit den senaste tiden har knappast undgått någon. Norra Sverige har drabbats av snöoväder och i Västsverige har den meteorologiska hösten inträtt. Veckans väder bjuder förvisso på några soltimmar men överlag kan man vänta sig kyliga och regniga dagar.

Veckan inleds med en kylslagen måndag med viss chans för solsken.

– Det kan bli en fin höstdag med tunna moln och lite sol som tittar fram, säger Arvid Olsen.

Tisdagen däremot, kan komma att bli en ostadig historia. Ett frontsystem från sydväst kommer nämligen att inta Västkusten och orsaka regn från tidigt på morgonen. Det ostadiga vädret kommer att hålla i sig under resten av tisdagen. Dessutom når sannolikt inte temperaturen tvåsiffrigt.

– Under onsdagen drar sig frontsystemet bort men det kommer fortsatt skurar som kommer och går med en del luckor i molntäcket, säger Arvid Olsen.

Kan spricka upp på fredag

Veckans fjärde dag kommer även den innehålla ostadigt väder och en tillsynes gråmulen dag med temperaturer kring tio grader. Ljusningen kan komma under fredagen som till skillnad från torsdagen kan spricka upp.

– Fredagen kan bjuda på rätt vackert höstväder med sol och knappa tio grader, säger Arvid Olsen.