Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halt i morgontrafiken – lastbil ligger i diket

Det är halt på vägarna i Bohuslän och räddningstjänsten har varit ute på flera avåkningar under natten. I Uddevalla körde en bil i diket på tisdagsmorgonen.

Det har varit halt på de bohuslänska vägarna under natten och morgonen. Från flera ställen i närområdet har det kommit rapporter om olyckor.

Strax före klockan 07 på morgonen körde en bil i diket på Kuröd, i Uddevalla kommun. Polis och ambulans larmades till platsen men det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan och föraren klarade sig utan personskador.

– Föraren verkade lite chockad men ordnade själv med bärgning från platsen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson för region Väst.

På väg 930, mellan Hällungsstad och Gunnarsbo strax utanför Hedekas i Munkedals kommun, har en lastbil med släp åkt i diket. Olyckan tycks ha gått relativt lugnt till och varken räddningstjänst, polis eller ambulans larmades till platsen, enligt Marie Eriksson på Trafikledningscentralen i väst, dit olyckan rapporterats in vid 07-tiden på tisdagen.

Även i Onsjö i Vänersborgs kommun, på länsväg 2026 i riktning mot Trollhättan, kolliderade två bilar och hamnade i diket på tisdagsmorgonen.

– Det har varit lite avåkningar under natten. Vi har varit ute på en del i Bohuslän, säger Johan Ytterberg, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, NÄRF, när han summerar natten.

Trafikverket har saltat vägarna under natten och trots rapporter om avåkningar är uppfattningen att Bohuslän kommit lindrigt undan.

– Det har varit värre uppåt Dalarna. Men vi har saltat i norra och södra delarna av Bohuslän, säger Anders Wallin på Trafikverkets presstjänst.