Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Privat
Bild: Privat

Hanna, 20, från Vänersborg – försvunnen på Hawaii

Det var under lördagen som uppgifterna om att en ung svensk tjej saknades på Hawaii efter att ha svepts med av en våg vid strandkanten. Hanna Wänerskog, 20 år från Vänersborg, saknas fortfarande, trots ett intensivt sökarbete.

Enligt vittnen ska Hanna ha svepts ut av underströmmar i vattnet vid Waimea Bay, en strand som är populär bland surfare. Händelsen inträffade tidigt på fredagskvällen lokal tid.

I ett Facebookinlägg, publicerat på söndagsförmiddagen, berättar Hannas pappa om sorgen: "Hela världen har rasat och allt är ett enda kaos."

" Ett samtal som inte går att ta in, ett samtal där man bara tror man befinner sig i en hemsk mardröm. Sökinsatserna har nu pågått i över ett dygn och kommer så fortsätta i 24 timmar till. Hoppet är det sista som lämnar en och vi ber, hoppas, önskar av hela våra hjärtan att ett mirakel ska ske."

Familjen har godkänt att tidningen publicerar delar av inlägget.

Hanna var på plats i Hawaii för att studera på "Surfing the Nation", en bibelskola där eleverna spenderar tre månader. Hanna hade varit på plats sedan den 13:e januari.

LÄS MER: Svensk kvinna försvunnen från strand på Hawaii

Kyrkan håller öppet

I den kyrka Hannas familj tillhör pågick förbön redan under lördagen. Församlingens pastor berättade då:

– Vi har fått information om att det ska hänt en olycka, där en flodvåg gått in över stranden och ska ha svept med sig den här kvinnan och några andra ungdomar.

När tidningen når pastorn på söndagen berättade han följande:

– Vi hade öppet hela dagen igår, då människor fick komma och uttrycka sin bön på ett personligt sätt. Idag har vi haft en gudstjänst som vi nu har avslutat, med ett fokus på det som hänt. Det är givetvis en svår situation. Många ville inte lämna kyrkan när gudstjänsten var över, utan man satt kvar en längre tid.

Man kommer fortsätta hålla kyrkan öppen under söndagen, i väntan på ytterligare besked.