Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Polisen
Bild: Polisen

Hittades utomhus i vinterkylan– söker nu nytt hem

Polisen fick den 20 januari in en anmälan om en upphittad hund i Strömstad. Efter att utan framgång letat efter hundens ägare sedan dess eftersöker nu polisen ett nytt tryggt hem till hunden som fått namnet Luffen.

Utan halsband hittades Luffen springandes lös i Strömstad. Efter att en anmälare kontakt polisen fick Luffen komma till ett hundstall som polisen samarbetar med.

– Han befinner sig nu på ett hundstall som vi har avtal med. Han var mager när han hittades men enligt hundstallet ska han vara väldigt snäll, gosig och fin, säger Daniel Bodin, handläggare vid polisen i Strömstad.

Luffen är en okastrerad hanhund och man tror att han är en blandras i fyraårsåldern.

– Han är chippad vilket det är lag på att hundar ska vara men däremot är han oregistrerad. Vi har kollat både i Sverige, Norge och Europa men inte fått tag på någon ägare.

Polisen får ofta till sig ärenden med bortsprungna hundar men de brukar komma till rätta redan efter en dag eller två, berättar Daniel Bodin.

Bild: Polisen
Bild: Polisen

– Han är fin. Det är konstigt att ingen saknar honom. Förhoppningen är ju att ägaren ska höra av sig men det är det ingen som har gjort. Vi har kollat anmälningar som gäller bortsprungna hundar varje dag men ingen som matchar Luffen.

Nu har polisen lagt ute en annons där de eftersöker ett nytt hem till Luffen.

Vad letar ni efter för familj till honom?

– Först och främst kollar vi ju så att personen inte har djurförbud. Men sen är det som när en kennel letar familjer till sina hundar. En lämplig familj som kan ge hunden det den behöver, säger Daniel Bodin.

Annonsen finns att hitta på Polisen västra Fyrbodals Facebooksida.