Foto: Privat/Isabelle Nordström
Foto: Privat/Isabelle Nordström

Hon samlar in cyklar till de som inte har råd

En sen promenad ensam hem kan vara obehagligt. Och alla har inte råd med busskort eller bil. Därför samlar Sandra Gustavsson, 24, in cyklar för att skänka till de som är utan. – Det är aldrig en bra idé att vara ute och gå ensam om kvällarna och jag vet att det finns personer som vill ha cyklar men inte har råd, säger Sandra Gustavsson.

ANNONS
|

Hon bor i Trollhättan och cyklar ofta själv. Dels för att det är vackert om våren och sommaren på Västkusten men framför allt för att det går snabbare och känns tryggare att cykla om nätterna när hon är ute ensam. Eftersom att hon känner många ungdomar som inte har möjlighet att köpa egna cyklar valde hon att skriva ett inlägg på sociala medier om att hon samlar in cyklar som bara tar upp värdefull plats i förrådet, skriver Göteborgs-Posten.

Hon uttrycker själv att hon vill ge ungdomarna en chans till att äga en egen cykel - det behöver inte ens vara några fina cyklar så länge som de är funktionsdugliga.

ANNONS

– Det här är ett behov som finns. Det känns inte helt tryggt att gå hem ensam om nätterna. Det är jättebra cykelvägar här och Trollhättan är väldigt vackert på sommaren men alla har inte möjligheten. Jag skrev därför inlägget på sociala medier, vill någon bli av med sin gamla cykel så hämtar jag den gärna, säger Sandra Gustavsson.

Hur har det gått med insamlandet?

– Jag hade hoppats på att få in tio men det blir säkerligen många fler, säger hon med ett skratt.

– Nu är jag uppe i tio cyklar på bara fyra-fem timmar. Men det är många som är i behov så inga cyklar kommer att gå till spillo.

Hon passar även på att tipsa om sina tre trevligaste cykeltripper i Trollhättan, även om hon håller litegrann på det sista tipset.

– De tre trevligaste cykeltripperna måste vara att cykla längs Göta älv, att cykla in till Strandgatan och ta en fika. Sedan har jag ett alldeles särskilt litet smultronställe. Det är ett särskilt konditori, men jag kan inte avslöja vilket det är, det får bli en hemlighet, säger Sandra Gustavsson.- See more at: http://ttela.se/nyheter/trollhattan/1.4946912-sandra-letar-cyklar-till-de-som-inte-har-rad#sthash.NWi7zr3l.dpuf

ANNONS