Bilden är tagen i ett annat sammanhang och har inget med innehållet i artikeln att göra.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang och har inget med innehållet i artikeln att göra.

Inga gratisluncher för poliser i skolan

Nej, poliser ska inte bjudas på gratislunch i skolor.

ANNONS
|

I alla fall inte i Trollhättan.

Trollhättans Rita Paulsson Svensson (L) hade själv viss förståelse för att den delen i hennes motion avslogs. Fullmäktige menade att det skulle vara mycket svårt att motivera gratisluncher för personal från en annan myndighet men inte för skolans egen personal, och hon har själv talat med poliser som säger att de inte vill ha någon gratismat.

Men tanken i motionen var att större polisnärvaro på skolorna kan skapa förtroende och relationer, och därmed förebygga kriminalitet.

– Jag vill gärna se ett mer organiserat samarbete.

Förslag två i motionen var att få in större polisnärvaro som ett område i folkhälsoarbetet, men svaret var att det redan finns där.

ANNONS

– Vi är alla överens om att polisen står för en viktig samhällsinsats, och är glada när polisen hälsar på i våra skolor. Bland annat Kronogården har kvarterspoliser som jobbar tätt med skolan och fritidsgården, sa Mats Wiking (S).

Britt Hallgren (-) tyckte att motionen var märklig.

– Polisbesök i skolan har väl funnits i alla tider. Men att äta gratislunch luktar makt och myndighet. Det skulle vara svårt att motivera lärarna att betala för att äta pedagogisk lunch med eleverna.

Dan Möllengård (-) tyckte att motionen var ”bland de dummaste jag hört i kommunfullmäktige”.

– Alliansen har i många år sagt att arbetsmarknads- och socialnämnden inte ska göra arbetsförmedlingens jobb. I samma andetag säger L att vi ska ta skolpengar för att ge statlig personal gratislunch. Det bryter mot kommunallagen.

– När du var gruppledare för FP åkte du runt på äldreboenden och åt gratis, kontrade Rita Paulsson Svensson.

– Jag vill betona att vi betalade för den mat vi testade, sa Dan Möllengård.

Lars Henriksen (SD) pekade på att kommunen ska få 52 nya miljoner från staten.

– Vi kan ta lite av dem och ge poliserna mat, Möllengård.

Rita Paulsson Svensson och Thomas Valeklint (-) reserverade sig mot beslutet.- See more at: http://ttela.se/nyheter/trollhattan/1.4945835-poliser-far-inte-ata-gratis#sthash.N9hPmnxj.dpuf

ANNONS
ANNONS