Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Två kraftiga smällare, så kallade bangers, exploderade mitt bland barn och ungdomar i idrottens hus under lördagen.

Kastade bangers mot ungdomar – två fördes till sjukhus

Under lördagen var det någon eller några som av okänd anledning kastade in två kraftiga smällare i idrottshuset i Vänersborg i samband med en inomhusturnering i fotboll för barn och ungdomar. Två personer fick föras till sjukhus.

– Det här handlar om kraftiga smällare och de som fick föras till sjukhus var så nära smällarna att det ringde i öronen på dem, säger Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Under lördagskvällen fanns det inte några som misstänks för det som inträffat men en polisanmälan har upprättats och det finns vissa spår att gå efter. Enligt Larsson handlade det om två kraftiga smällare som exploderade i idrottens hus där en fotbollsturnering pågick. En bangers är en kraftig smällare som enbart har som syfte att ge ifrån sig ett kraftigt ljud. Knallskott används av militären i samband med övningar.

På söndagsmorgonen var läget detsamma – ingen person hade gripits för händelsen som utreds som misshandel.

– Men vi har gjort diverse spårsäkringar på plats och hållit ett antal förhör, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare. 

En av de närvarande ledarna har följande kommentar att ge.

– Under eftermiddagen satt jag inne i idrottshuset i Vänersborg och tittade på ungdomsfotboll. Plötsligt var det några personer som slängde in smällare eller någon typ av raketer rätt mot de ungdomar som spelade fotboll. Jag undrar hur man kan vara funtad för att göra något sådant.

Turneringen heter NSP cup och vänder sig till barn och ungdomar som spelar fotboll. Arrangerande föreningen Wargön agerade snabbt när det började smälla i idrottshallen och försökte stänga in alla i ett försök att få tag i de som gjort detta. Men de som gjort detta lyckades smita.

- Det finns problem med gäng i området, berättar Erik Bönström, ordförande i Wargöns IK. Det jag såg var att det sköts någon form av raket in mot planen där det pågick spel. Raketen delade upp sig i flera olika delar. Det är synd att bråkstakar ska få ställa till det på det här sättet.