Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungsgatan En snökanon från Vänern drabbar Bohuslän Det vräker in snö över oss och ställer till med snökaos  Det vi ser på satellitbilden är flera stiliga snökanoner Det är när kall luft drar in över öppet vatten Vattnet är ju inte varmt men varmare än luften och då bildas snöbyar Det ser ut som en kanon som vräker ut snö säger meteorologen Bild: Lasse Edwartz
Kungsgatan En snökanon från Vänern drabbar Bohuslän Det vräker in snö över oss och ställer till med snökaos Det vi ser på satellitbilden är flera stiliga snökanoner Det är när kall luft drar in över öppet vatten Vattnet är ju inte varmt men varmare än luften och då bildas snöbyar Det ser ut som en kanon som vräker ut snö säger meteorologen Bild: Lasse Edwartz

Klass 2-varning utfärdas inför torsdagens snösmocka

Prognosen inför torsdagen har fått SMHI att utfärda en klass 2-varning. Hela 15 centimeter snö väntas komma i norra Bohuslän i kombination med starka vindar.
– Man bör vara försiktig, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Efter en vecka med vårkänslor får vi inför torsdagen backa bandet. En stor mängd snö väntas nu komma med kraftig fart under natten mot torsdag. SMHI klass 2-varnar nu inför det snöfallet som väntas ge kraftig drivbildning.

– Det är uppe runt 15 centimeter snö som vi väntar ska komma, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Snön kommer att komma in från väst med bitvis mycket hård vind. Allra värst vindbyar får kusten, men det stormiga vädret kommer påverka hela Bohuslän. Snön gör dock bara en snabbvisit och mycket tyder på att den regnar bort redan samma dag.

– Snöfallet passerar under torsdagen och övergår till regn, så hur länge snön stannar beror på hur länge det regnar, säger Linus Karlsson.

Temperaturen kommer att ligga mellan noll och några plusgrader. Trots det kan det komma att bli problematiskt i trafiken.

– Det är ett ordentligt snöfall i samband med kraftig vind som kommer ge dålig sikt. Det kan även bli en del snöhalka när det hamnar på en kall vägbana, man bör vara försiktig om man ska ut med bilen, säger Linus Karlsson.