Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Klippte tak på bil vid Väne Ryr - en till sjukhus

En man fick köras till sjukhus efter att ha kört in i ett arbetsfordon på riksväg 44 i höjd med Väne Ryr. Räddningsarbetare på plats fick klippa upp taket på bilen för att få ut den skadade.

Det var vid 13-tiden på fredagen som en personbil körde in i ett väghållningsfordon på riksväg 44 i höjd med Väne Ryr i riktning mot Uddevalla. Enligt Jenny Widén, presstalesperson hos polisen Region Väst var det halt väglag på platsen, vilket kan vara anledningen till olyckan.

Väghållningsfordonet som blev påkört hör till Trafikverket, och föraren ska ha klarat sig utan skador. Mannen som körde personbilen fick dock föras till sjukhus med ambulans, men ska ha varit talbar.

– Det var en person i bilen, men det är ännu oklart vilka skador hen ådragit sig, sa Tony Karlsson, inre befäl hos Närf, initialt.

Stopp i trafiken

Personbilen hamnade på sidan efter att ha kört in i väghållningsbilen, vilket medförde att man fick klicka upp taket på bilen för att få ut mannen.

Räddningstjänsten anlände till platsen med styrkor från både Uddevalla och Vänersborg. Styrkorna från Uddevalla dröjde sig kvar till omkring klockan 14:30. Olyckan medförde även att trafiken stod stilla på platsen i drygt en halvtimme innan man kunde börja släppa på västerut, tills man efter drygt en och en halv timme kunde släppa på båda körfält. Polispatrull på plats dröjde sig dock kvar ytterligare en stund.

– Vi har påbörjat en anmälan om trafikolycka, säger presstalespersonen Ulla Brehm.

Mannen som fick föras till sjukhus ska endast ha ådragit sig lindriga skador, bekräftar Bodil Järnerot, presskommunikatör på NU-sjukvården.