Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kollektivtrafiken påverkas under vårhögtiden.
Kollektivtrafiken påverkas under vårhögtiden.

Kollektivtrafiken påverkas under påskhelgen

Både tidtabellsändringar och banarbeten påverkar de resenärer som planerar att åka med kollektivtrafiken under påskdagarna. Trafiken i Bohuslän ska även förstärkas för att hantera ökningen av resenärer under påskfirandet.

Påskveckan har inletts och för många innebär det kanske ett par extra lediga dagar och någon resa. För den som ska åka med kollektivtrafiken gäller det att ha koll på både tidtabellsändringar och banarbeten.

Resenärer får räkna med längre restider

Helgdagarna under påsk innebär att man får tänka till när det gäller tidtabellen. Skärtorsdagen körs med vanlig torsdagstrafik men får även nattrafik. Långfredagen körs med söndagstrafik, liksom påskdagen och annandag påsk. På påskafton gäller lördagstrafik. I Västtrafiks reseplanerare kan man se hur det påverkar ens reserutt.

Enligt Västtrafik reser många till Bohuslän under påsk, vilket kan innebära att bussarna blir fullsatta och att resenärer kan räkna med längre restider. Resebolaget meddelar att man kommer sätta in så mycket förstärkningstrafik som möjligt för att förhindra problematik.

Tåg ersätts med buss

Under påskhelgen utför Trafikverket flera stora och mindre banarbeten runtom i landet. Det påverkar två sträckor som körs igenom Bohusläningens område. Från klockan 04.00 på lördagen till och med 03.59 på måndagen kommer sträckan Varberg-Uddevalla påverkas. Där ersätter bussar och taxi trafiken på sträckan mellan Varberg och Borås.

Under samma tidsperiod kommer bussar ersätta tågtrafiken mellan Göteborg Central och Ytterby station på sträckan mellan Göteborg och Strömstad.