Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Kommunal chef ska ha gripits för sexköp

Efter att polisen gjort tillslag mot en adress i Vänersborg ska en man som är kommunal chef i en kommun i Västsverige ha gripits för köp av sexuella tjänster. Han släpptes dock under lördagseftermiddagen.

Det är efter en tids spaning som polisen ska ha slagit till mot en adress i Vänersborg. Enligt uppgift till TTELA ska det ha funnits misstankar om att det bedrivits någon form av bordellverksamhet.

Den man som ska ha gripits vid tillslaget ska vara misstänkt för sexköp. Han ska ha innehaft flera kommunala chefsjobb i olika kommuner i Västsverige och jobbar för närvarande som kommunal chef i en kommun i Västsverige. Detta enligt uppgift från en väl insatt källa.

Både polis och åklagare är mycket förtegna om fallet när tidningen ställer frågor om det på lördagen.

Men enligt presstalespersonen på åklagarmyndigheten fanns en person frihetsberövad sedan fredagskvällen. Mannen, som var anhållen misstänkt för sexualbrott mot en annan person, släpptes på lördagseftermiddagen.

– Den man som tidigare var anhållen släpptes idag sent på eftermiddagen tidig kväll med motiveringen att det inte längre finns skäl till att han ska var anhållen, säger Karin Rosander som arbetar på åklagarmyndighetens presstjänst.

Kvarstår brottsmisstanken?

– Det vill i nuläget inte åklagaren gå in på. Utredningen fortsätter, men det finns inte skäl till anhållande, säger Karin Rosander.

Om det är ett sexköp personen är misstänkt för bekräftar inte presstalespersonen.

– Åklagaren vill inte närmare gå in på brottsrubriceringen men det handlar om ett sexualbrott, berättar Karin Rosander som arbetar på åklagarmyndighetens presstjänst.

Kan det bli tal om fler gripanden?

– Det har jag ingen information om, svarar Karin Rosander.