Kort påhälsning av vintern

På måndagskvällen hälsade vintern oväntat på. Framför allt för de inre delarna av västkusten. Flera minusgrader samt snöfall kan ställa till det för resenärer på tisdagsmorgonen.

ANNONS
|

– Merparten kommer komma under måndagskvällen, ett par centimeter blöt snö, säger Kristian Silver, jourhavande meteorolog på SMHI.

Han berättar att det är svårt att säga precis hur mycket snö som kommer att komma under natten mot tisdag, men att det troligen kommer att ligga snö kvar på morgonen.

– Det jag kan säga är att det kommer att komma ytterligare snö under tisdag, men det kommer att vara max någon centimeter.

Risk för halka

Snöfallet kombinerat med minusgrader under natten kan innebära en halkig morgon för bilister på tisdagsmorgonen.

– Det kan finnas rester av snön som kan frysa på, så det är någon timme där som det kan vara lokalt halkigt på tisdagsmorgonen, säger Kristian Silver.

ANNONS

Kort vinterhälsning

Även under onsdagsmorgonen kommer temperaturerna att ligga på minus. Men den snö som kom under tisdagen kommer troligtvis vara borta redan innan dess.

– Det blir en tillfällig påhälsning av vintern. För kollar vi på torsdag så blir det milt igen, med över fem plusgrader som det ser ut som. Så snön kommer nödvändigtvis inte vara borta på onsdagsmorgonen, men halkrisken kommer att vara det.

ANNONS