Djeno Mahic, rektor för årskurs 7-9 på skolan Kronan i Trollhättan, bekräftar att det varit bråk mellan två elever på skolan. Men dementerar att det handlar om gängbildning. Istället rör det sig ett "vanligt bråk" mellan två killar, sådant som ibland händer på i stort sett alla skolor.
Djeno Mahic, rektor för årskurs 7-9 på skolan Kronan i Trollhättan, bekräftar att det varit bråk mellan två elever på skolan. Men dementerar att det handlar om gängbildning. Istället rör det sig ett "vanligt bråk" mellan två killar, sådant som ibland händer på i stort sett alla skolor.

Kronans skola utrymd efter bråk

UPPDATERAD 18:45: En person fick föras till sjukhus efter att ett bråk uppstått mellan två elever på Kronan på tisdagen.

ANNONS
|

– Vi fick in larm 10:42 om ett slagsmål. Enligt de första uppgifterna verkade flera personer vara inblandade, men det handlar om två personer. Vad vi vet ska inget tillhygge ha använts. En person är lindrigt skadad och har förts till sjukhus, säger polisens pressinformatör i region Väst, Jenny Widén.

En av deinblandade i bråket, en pojkei 15-årsåldern har gripits och är misstänkt för grov misshandel. Han anhölls senare på tisdagseftermiddagenav en åklagare och förhörs under måndagskvällen.

– Det sättstempo i den här typen av utredningsärenden, inte minst med tanke på den misstänktes ålder. Pojken är anhållen ochförhörs just nu, så får vi se om åklagaren fattar beslut i morgon, säger Jacob Hellåker, inre befäl Trollhättepolisen vid 19-tiden.

ANNONS

Enligt deförsta uppgifterna från polisen skulle rektorn med personal själva ha beslutat att utrymma en del av skolan så att polis kan utreda ut vad som hänt. Men de uppgifterna tillbakavisades av Linda Forssén, rektor för årskurserna F-6.

– Det är två elever i årskurs 7-9 som har rykt ihop i en korridor. Vi har inte utrymt skolan, säger hon till TTELA:s utsända.

Enligt henne fanns flera vuxna snabbt på plats och händelsen ska inte ha skapat någon större oro på skolan. Linda Forssén känner inte till om de två eleverna ska ha haft något otalt med varandra sedan tidigare.

Vid 12-tidenvar det lugnt både i och utanför skolan, enligt TTELA:s utsända. Polisen var fortfarande kvar på skolan och höll förhör med inblandade.

– Vi pratar även med personer som kan ha blivit vittnen till det här bråket för att få en bild av vad det var som hände, förklarar Widén.

Efter lunch bekräftar Djeno Mahic, rektor för årskurserna 7-9, att det aldrig var frågan om någon utrymning av skolan.

–Det handlade om att vi bad eleverna gå in till sina klassrum tidigare från rasten eftersom ambulanspersonalen ville kunna röra sig fritt under tiden som de tog hand om den skadade eleven.

ANNONS

Djeno Mahic dementerar även uppgifter om att det skulle handla om ett bråk mellan två gäng. Han säger:

– Någon gängbildning eller gängbråk är det inte frågan om. Pojkarna går i samma årskurs och har vissa gemensamma lektioner. Men de brukar inte umgås och de har inte, vad vi känner till, varit i bråk med varandra tidigare. Nu utreder vi vad det hela handlade om. Meningen är att de ska kunna fortsätta vara på samma lektioner.

Enligt Djeno Mahic tog övriga elever bråket för vad det var och det blev ingen uppståndelse bland dem.

– Däremot påverkade uppmärksamheten i all media mer, säger han.

Johanna Lundberg/TTELA

Mari-Louise Anderstedt/TTELA

ANNONS