Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var på berget Mont Gand  i schweiziska Alperna som kvinnan omkom i samband med en lavin.  Bild: Police Valais
Det var på berget Mont Gand i schweiziska Alperna som kvinnan omkom i samband med en lavin. Bild: Police Valais

Kvinna från Göteborgsområdet död i lavinolycka

En kvinna i 20-årsåldern från Lerum har avlidit i en lavinolycka i Schweiz, det bekräftar Utrikesdepartementet för GP. Kvinnans anhöriga ska vara underrättade.

Det var under tisdagsförmiddagen som en svensk kvinna i 20-årsåldern avled i en lavinolycka i Valais i schweiziska Alperna, vilket Expressen var först med att rapportera om.

– Det är en kvinna i 20-årsåldern som är hemmahörande i Lerum i Västra Götaland. Hennes anhöriga är underrättade, säger Sebastian Saint Just på UD:s presstjänst.

Enligt lokala medier ska kvinnan ha arbetat som skidlärare på orten. Den lokala nyhetssajten Le Nouvelliste skriver att kvinnan åkte skidor offpist med en grupp på berget Mont Gond under tisdagen. Vid 13-tiden utlöstes en lavin och kvinnan drogs med i snömassorna.

Lokaliserades snabbt

Lavinen ska ha utlösts på en höjd av 2 450 meter.

En helikopter med ett räddningsteam kunde snabbt lokalisera kvinnan då hon bar lavinutrustning som snabbt skickade ut en signal, men hennes liv gick inte att rädda, skriver schweiziska medier.

Den lokala polisen skriver på sin hemsida att åklagare har inlett en förundersökning för att fastställa omständigheterna bakom olyckan.