Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En kvinna hittades död under söndagskvällen i en lägenhet i Uddevalla. Arkivbild.
En kvinna hittades död under söndagskvällen i en lägenhet i Uddevalla. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittad död i Uddevalla

En kvinna hittades på söndagskvällen död i en lägenhet i Uddevalla. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, då omständigheterna kring dödsfallet är oklara.

Polisen kom vid 21-tiden på söndagskvällen till en lägenhet på Skogslyckan i Uddevalla, där en död kvinna anträffades.

– Det är en död person som anträffats i en lägenhet, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Det är ännu oklart hur kvinnan dött. Händelsen utreds som mord alternativt dråp för att kunna avgöra om ett brott har begåtts, enligt polisen.

Dörrknackning påbörjas

Den avlidna kvinnan är född i början av 90-talet.

– Vi kommer påbörja dörrknackning i området under dagen. Jag väntar nu på att få tag på teknikerna som arbetat under natten, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

En person, som befann sig i lägenheten när polisen kom till platsen, greps initialt. Vid 05:58 på måndagsmorgonen beslutade åklagare att häva gripandet.

– Förundersökningen pågår och i nuläget fortfarande gällande mord alternativt dråp. Rubriceringen kan komma att förändras, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Tidigare brott i samma område

Det är det andra misstänkta mordet på en kvinna i samma bostadsområde inom loppet av en månad. Måndagen den 13 december hittade hemtjänsten en äldre kvinna mördad i sin bostad. Ingen person har gripits för det tidigare dådet.

Ser ni någon koppling mellan händelserna?

– Nej, det gör vi inte. Inte i nuläget iallafall, säger Sten-Rune Timmersjö.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.