Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under senare delen av veckan kan vi räkna med lättare snöfall i Bohuslän. Arkivbild. Bild: Niclas Jonasson
Under senare delen av veckan kan vi räkna med lättare snöfall i Bohuslän. Arkivbild. Bild: Niclas Jonasson

Kyligare väder att vänta – nu kommer snön till Bohuslän

Det blir till att klä på sig ordentligt med vinterkläder de kommande dagarna. Nu kommer kylan till Bohuslän, och inte nog med det, enligt SMHI:s prognos kan vi räkna med att det blir lättare snöfall i slutet av veckan.

Den som hoppades på en vit jul fick tänka om. Men misströsta inte för mycket, vi kommer att få en kall och snöig start på det nya året.

– Man kan se att det är kyligare luft som är på väg att dra in över stora delar av Sverige och så även i Bohuslän. Vi kan därför räkna med minusgrader på många håll, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Temperaturen kommer att hålla sig nära nollgradigt på dagen och framåt kvällen kan det bli några minusgrader. Det kommer också att förekomma en del moln.

– Det väntas bli en del moln och tidvis lättare snöfall, med blötare inslag, de kommande dagarna.

Kan frysa på framåt kvällen

Redan på måndagsmorgonen kunde en del personer vakna upp till lättare snöfall. Men framåt dagen smälte den bort mer och mer på sina platser. Frågan är nu om det blir någon mer snö? Enligt Linus Karlsson kan det finnas goda chanser i slutet av veckan.

– Det är under den senare delen av veckan som vi kan få mer nederbörd och då i form av snö. Temperaturen fortsätter då att ligga på nollgradigt längs kusten.

Men med kylan och snön så kommer också halkan. Enligt Linus Karlsson bör man vara uppmärksam om den blöta nederbörden fryser på framåt kvällen.

– Då kan det bli halt, påpekar han.