Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto: TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lämna regnjackan hemma – nu kommer spanska värmen

De senaste dagarnas kraftiga regn och starka vindbyar kan ha fått dig att lägga undan solglasögonen för säsongen. Men förändringens vindar blåser. – Nu kan man våga sig på kortärmat om man är modig, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Efter flera dagar av regn och höstrusk har nog många västsvenskar gett upp hoppet om sommaren. Men trots de starka vindbyarna som svept över västkusten är det fina vädret på ingång.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Nu kommer indiansommaren. Det är värme som blåser upp från Spanien. Den har ju naturligtvis svalnat av lite innan den når oss här i Sverige, men i Västa Götaland kan man ändå räkna med sol och temperaturer på 15 grader i helgen, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

– Fredagen börjar med en riktigt solig förmiddag. Det blir lite mulet framemot kvällen men vi klarar oss nog undan regn i alla fall, säger Christoffer Hallgren.

"Plocka fram solglasögonen"

Enligt prognoserna ser helgen ut att bli solig och varm.

– Det blir temperaturer på ungefär 15 grader. Nu kan man våga ta på sig kortärmat om man är modig. Det är nog dags att plocka fram solglasögonen igen, säger Christoffer Hallgren.

Det kommer dock vissa regnområden som man bör hålla ögonen på.

– Det svänger ju alltid fram och tillbaka. Men vissa dagar blir det riktigt bra. I Småland ser de ut att få runt 20 grader.