Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smittspridningen ligger på en låg nivå i Bohuslän, även om Uddevalla sticker ut med fler rapporterade fall under förra veckan. Bild: Johan Nilsson/TT
Smittspridningen ligger på en låg nivå i Bohuslän, även om Uddevalla sticker ut med fler rapporterade fall under förra veckan. Bild: Johan Nilsson/TT

Låg smittspridning – men ökning i Uddevalla

Smittspridningen av covid-19 är på en låg nivå i Bohuslän och i flera kommuner går antalet fall ner. Men Uddevalla går mot strömmen och noterade fler fall under förra veckan.

Under vecka 40 rapporterades 637 fall med covid-19 i Västra Götalandsregionen, vilket är i nivå med föregående vecka. Smittspridningen dominerar fortsatt bland barn och ungdomar. Av fallen som diagnostiserades under vecka 40 var 33 procent i åldersgrupperna 10–19 år. Det visar Västra Götalandsregionens veckorapport om spridningen av covid-19, som publicerades på torsdagen.

Uddevalla noterade en ökning jämfört med föregående vecka, med 50 nya fall vecka 40.

Lysekil, Munkedal och Sotenäs rapporterar fortsatt låga siffror. I Munkedal och Sotenäs var det inte ett enda nytt fall av covid-19 under vecka 40 medan Lysekil rapporterade endast ett.

Även i kommunerna i norra Bohuslän är smittspridningen på en låg nivå. Bara ett nytt fall av covid-19 bekräftades förra veckan i Strömstad, och två fall i Tanum.

Smittspridningen per capita i regionen är högst i Göteborgsområdet.

Klockan 10 på torsdagen fanns det totalt 40 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 2 på intensivvårdsavdelning (iva), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården har två inneliggande patienter och ingen på iva.