Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Olof Ohlsson

Ladugård brann ner i Strömstad

En ladugård brann ner i Strömstad under torsdagskvällen. Det fanns en stor spridningsrisk till de omkringliggande husen och räddningstjänst från tre olika stationer var på plats.

Runt halv 10 på torsdagskvällen kom ett larm om en ladugård som brann på Rossö. Räddningstjänsten var på plats från tre olika stationer och fick snabbt fokusera på att branden inte skulle sprida sig.

– Det var helt övertänt när vi kom och precis intill fanns en sommarstuga som elden hade börjat sprida sig till, men vi fick snabbt släckt där och det blev små skador, säger Christer Nilsson, insatsledare hos räddningstjänsten.

Inga personer ska ha befunnit sig i byggnaden eller kommit till skada. En bil stod parkerad på uppfarten till ladugården som också brann upp. Det låg även en flerfamiljsvilla i närheten där branden riskerade att sprida sig till.

Räddningstjänsten var kvar på platsen fram till ungefär fyra på fredagsmorgonen och som mest var de 14 stycken brandmän som jobbade med släckningsarbetet. Vad som orsakade branden är fortfarande oklart.