Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om olycka med skärmflyg

En skärmflygare fick spinn på skärmen och den som flög fick föras med ambulans till sjukhus efter olyckan. Mannens skador är allvarliga.

Det var på söndagseftermiddagen som ambulans och räddningstjänst larmades ut om en olycka med någon form av mindre flygfarkost, utanför Upphärad vilket P4 Väst var först med att berätta.

– Det är en paramotor, en skärmflygare med motor på ryggen, säger Birgitta Eckermark, biträdande flygräddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen.

Personen som flög fick spinn på skärmen innan nedgång och landade hårt.

– Han fick ont i ryggen och benet, säger Birgitta Eckermark.

Farkosten hade landat ute på en åker utanför Upphärad och räddningstjänsten fick tillkallas då ambulansen inte kom fram till platsen själva. Personen fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisanmälan

Den drabbade är en man i 40-årsåldern och läget är allvarligt men stabilt, uppger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården.

– Olyckan skedde vid Ödeby, mellan Trollhättan och Lilla Edet. Mannen ska ha varit talbar och klagat över ryggsmärtor, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen i Trollhättan berättar under kvällen att de skrivit en anmälan om vårdslöshet i lufttrafik. Däremot finns det egentligen ingen misstänkt utan polisen beskriver det som en ren rutinåtgärd för att kunna höra den skadade mannen igen.