Lastbil har kört in i viadukt på E6

Tidigt på måndagsmorgonen inträffade en singelolycka på E6 i södergående riktning. Taket på flaket gick inte under och det ledde till mycket bråte på vägbanan. En fil var avstängd för trafik, något som orsakade långa köer.

ANNONS
|

I Kungälv körde en lastbil in i en viadukt på E6. Räddningstjänsten var på plats med två enheter tillsammans med polis och ambulans.

Räddningstjänsten uppgav initialt att de spärrade av en fil, och att endast vänsterfilen var öppen för trafik. Enligt en person från platsen ledde det till långa köer i morgontrafiken och många försökte ta sig igenom.

– Taket på flaket gick inte under viadukten, så hela taket är avrivet. Det är mycket bråte på vägbanan nu, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att olyckan inträffat.

”Chockad bilist”

I ett meddelande från Trafikverket framgår att en personbil och en lastbil stod i höger körfält i höjd med Kongahälla center. Enligt uppgift var även vägassistans och bärgare där, och det var stor trafikpåverkan.

ANNONS

– Det var en chockad bilist som körde efter lastbilen, men annars är det inga andra inblandade, säger Joakim Hallin.

En kranbil har varit på plats och lyft bort delarna från lastbilen från vägen. Vid 07.20 var det åter fullkomlighet i trafiken på plats, och vid samma tidpunkt var räddningstjänsten klara med sin insats.

Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns några kända personskador i samband med olyckan.

ANNONS