Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lastbil läcker diesel efter olycka på Svinesundsbron

En lastbil körde in i ett vägräcke på E6 strax innan Svinesundsbron och blockerade vägen till Oslo tidigare på tisdagsmorgonen. Lastbilen läckte mellan 50 till 100 liter diesel på vägbanan och ett körfält var under flera timmar avstängt. Vid 14-tiden var det full framkomlighet igen.

Det var vid klockan 07.20 som räddningstjänsten samt norsk och svensk polis larmades till E6 strax innan Svinesundsbron efter att en lastbil kört in i ett vägräcke där.

– Lastbilen blockerar hela vägbanan och läcker mellan 50 till 100 liter diesel, det är ett stort läckage, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst tidigare på tisdagsmorgonen.

Olyckan orsakade köer i både norrgående och södergående riktning. Vid 09.30 meddelade polisen att lastbilen bärgats iväg från platsen av norsk bärgare.

Enligt polisen är det mycket halt på vägarna i området vilket kan vara orsaken till olyckan.

– Det är blankis på vägen, säger Thomas Fuxborg.

Trafikverket var vid lunchtid på plats med personal som sanerade vägbanan från dieselläckaget. Prognosen var först att arbetet skulle vara klart till klockan 15.00, men redan strax efter klockan 14 meddelade alltså trafikverket att det var full framkomlighet igen.

Ingen ska enligt SOS Alarm ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen. Polisen har skrivit en anmälan gällande trafikolycka.

– Man misstänker inget brott, säger Thomas Fuxborg.