Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Lisa Holms mördare i isoleringscell

Nerijus Bilevicius, som mördade 17-åriga Lisa Holm, ska under två tillfällen de senaste veckorna ha förts till isoleringscell.

Anledningen till isoleringen är att Belevicius ska ha hamnat i konflikt med medbrottslingar på sexbrottsanstalten A-paviljongen i Norrtäljebunkern, rapporterarExpressen. 

I juni förra året försvann den 17-åriga flickan Lisa Holm. Hon skulle åka hem på sin moped från sommarjobbet på ett café i Blomberg på Kinnekulle, men kom aldrig hem. Föräldrarna anmälde henne försvunnen och i flera dagar pågick ett massivt sök efter flickan.
Några dagar senare hittades hon död.

Fanns en hotbild

Nerijus Bilevicius, 36, pekades tidigt ut som mannen bakom det bestialiska mordet. Den litauiske medborgaren Nerijus Bilevicius hade tillsammans med sin bror och hustru varit i Sverige i flera år och jobbat som gästarbetare på gården i Blomberg. 

Nerijus Bilevicius dömdes i både tingsrätten och hovrätten till livstids fängelse för mordet.

Ett av skälen till att den livstidsdömde mördaren placerades på den stängda anstalten, är att det ska ha funnits en hotbild mot honom från andra fångar. Dessutom bestämdes det att han skulle få särskild vård för sexualbrottslingar.

Utbröt slagsmål

Hans första tid på anstalten beskrivs som relativt lugn. Men 4 oktober ska personalen ha noterat orolig stämning bland fångarna. Bland annat ska det ha handlat om en "verbal konflikt". Dagen efter ska det ha utbrutit ett slagsmål bland fångarna i avdelningens verkstad. Nerijus Bilevicius ska ha befunnit sig i lokalen när konflikten ägde rum. 

Kriminalvården valde då att placera Lisa Holms mördare i en isoleringscell, där han blev kvar i två dagar. 

En vecka senare ska ännu ett slagsmål ha utbrutit på anstalten, varpå samtliga inblandade placerades i isoleringscell. Då spenderade de en halvtimme isolerade, skriver Expressen.