Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberala ungdomsförbundet i Väst kräver nu Nyamko Sabunis avgång. Bild: Nils Petter Nilsson / TT
Liberala ungdomsförbundet i Väst kräver nu Nyamko Sabunis avgång. Bild: Nils Petter Nilsson / TT

Luf Väst kräver Nyamko Sabunis avgång

Liberala ungdomsförbundet i väst kräver att Nyamko Sabuni avgår som partiledare för Liberalerna. Det skriver man i ett pressmeddelande. Den öppnade dörren mot SD och låga opinionssiffror ligger bakom kravet.

I måndags fälldes regeringen efter att en majoritet av riksdagens ledamöter röstat för ett misstroende mot Stefan Löfvens (S) regering. Strax därefter meddelade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att Januariavtalet var brutet och att partiet skulle verka för en borgerlig regering.

Nu kräver Liberala ungdomsförbundet i Väst att Nyamko Sabuni avgår som partiledare. Att Sabuni inte stänger dörren för ett eventuellt SD-samarbete kallas ”oacceptabelt och ovärdig” i ett pressmeddelande.

– Partirådet fattade ett olyckligt beslut för några månader sedan och nu vill Sabuni inte ens formulera några röda linjer, trots att beslutet stipulerade det. Det, ihop med katastrofala opinionssiffror, gör att Liberalerna inte längre kan fortsätta som om allting fungerar felfritt. Ledningen behöver förnyas och det börjar med partiledaren, säger Alec Sintorn, distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet Väst i pressmeddelandet.

Bohusläningen söker företrädare för Luf Väst och Liberalerna.