Många drabbade av strömavbrott i Bohuslän

På tisdagskvällen drabbades Tanum av strömavbrott. Senare under kvällen blev även Strömstad utan el. Fortfarande på onsdagen var flera hundra elkunder utan el.

ANNONS
LocationStrömstad, Västra Götaland, Tanum||

Enligt ellevarantören Ellevio slutade strömmen att fungera strax före 20-tiden på tisdagskvällen, på grund av stormen Alfrida. Under kvällen och natten har man arbetat med att lösa problemen. Då var det 455 abonnenter i Tanum som berördes av elavbrottet.

Vid 21.20-tiden uppstod ytterligare ett elavbrott, denna gång i Strömstad, där 312 kunder ska ha varit drabbade. En stund senare blev ytterligare abonnenter i Tanum strömlösa. Klockan 22.15 var totalt 708 utan ström i Tanum.

LÄS MER:Tusentals utan ström i Västsverige

Under sena kvällen kom och gick strömmen och vid 23.20 fick de 455 kunder som först blev strömlösa i Tanum tillbaka strömmen uppgav Ellevio. Avbrottet orsakades av fel i teknisk utrustning.

ANNONS

Men då var fortfarande drygt 300 elkunder i Strömstad och ytterligare cirka 250 elkunder i Tanum strömlösa. Och efter midnatt inträffade ytterligare strömavbrott i Strömstad som drabbade 274 elkunder. Men det tog inte slut där.

Vid femtiden på onsdagsmorgonen informerade Ellevio att man hade tre pågående strömavbrott i Munkedal, Tanum och Strömstad, med runt 470 drabbade elkunder.

Strax före åtta informerar Ellevio att 181 av de drabbade kunderna i Tanum har fått tillbaka sin el.

Läs mer: Stormen Alfrida ger stora trafikproblem

[Texten uppdateras]

ANNONS