En man greps av polis på fredagskvällen i ett asylboende på Kroppefjäll, misstänkt för misshandel och olaga hot.
En man greps av polis på fredagskvällen i ett asylboende på Kroppefjäll, misstänkt för misshandel och olaga hot.

Man anhållen för olaga hot på Kroppefjäll

En man i 30-årsåldern greps av polis på fredagskvällen i ett asylboende på Kroppefjäll i Mellerud. Han anhölls under natten till lördagen misstänkt för misshandel och olaga hot.

ANNONS
|

Händelsen ska ha inträffat vid 20-tiden på fredagskvällen. Enligt Martin Svedberg, inre befäl på polisen i Trollhättan, misstänker man att händelseförloppet gick till enligt följande:

– Allt ska ha startat med en mindre brand i anläggningen. Någon av de boende har då anklagat den misstänkte gärningsmannen, som även han bor på Kroppefjäll, för detta och då blivit hotad till livet, säger Martin Svedberg.

Efter det ska personal gått in och försökt att reda ut situationen vilket fick den misstänkte gärningsmannen att ta till våld.

– Han ska ha slagit en ur personalen i ansiktet, dock inte allvarligt, när han blev ifrågasatt för hotet och branden, säger Martin Svedberg.

ANNONS

Mannen greps av polisen vid 21-tiden på fredagen och anhölls vid 01-tiden natten mot lördag, han är i nuläget misstänkt för misshandel och olaga hot och har förhörts.

– Han erkänner vissa händelser men nekar till andra och kommer att förhöras ytterligare under lördagen. Vi kommer även prata med andraboende och personal som befunnit sig på platsen, säger Martin Svedberg.

Polisen har även gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet i samband med den mindre branden tidigare på kvällen. Ingen person är i nuläget misstänkt för det brottet.

ANNONS