Man frikänns för bombhot mot Mc Donald's

Mannen gick in på Mc Donald's-restaurangen med ett rör och vittnen ska ha hört honom prata om en bomb. Polisen grep mannen efter en jätteinsats. Men när det var dags för rättegång blev mannen frikänd från hotet. Däremot döms han till åtta månaders fängelse för en rad andra brott.

ANNONS
|

Mannen själv vittnade om att han köpt ett markismotor för en femtilapp som han skulle ha till en markis som fanns hos hans mamma. Röret var för stort för att få ner i en väska, så han säger att han istället höll det i handen.

LÄS MER: Polisinsats efter bombhot

Väl inne på restaurangen, i Stenungsund, säger mannen att han började prata med några killar om tv-spel. Någon av killarna säger då, enligt mannen, att hans nyinköpta markismotor såg ut som en bomb.

Men det räcker inte för att döma mannen för olaga hot, menar Uddevalla tingsrätt. Han frikänns därför från åtalet om bomben och det misstänkta hotet.

ANNONS

Orustbon stod också åtalad för en rad andra brott.

För de senaste brotten blev han häktad. Då hade han gått in i någon annans bil, slängt ur ägarens saker innan han slutligen ställde sig i en vattensamling med en yxa i handen som han vägrade släppa.

I det läget ringde bilägaren till polisen som hämtade mannen. Mannen förklarade under rättegången att han bara gått in i bilen för att värma sig. Han trodde nämligen, enligt egen utsago - att han hade fått en blodpropp.

Mannen greps och häktades kort därpå.

Innan dess hade han hunnit med att hota två poliser när han omhändertogs för fylla. Poliserna beslutade att sätta på honom en spotthuva eftersom han flera gånger försökte spotta på dem, samtidigt som han hotade med diverse saker. Han döms därför också för hot mot tjänsteman.

Vid ett annat tillfälle stal mannen en bil som stod parkerad med en släpkärra utanför en port. Flyttgubbarna hann ifatt mannen när han körde bilen med släpvagn på en cykelbana. Mannen slängde sig då ur bilen och kastade bort bilnycklarna samtidigt som han skrek förlåt. Flyttgubbarna sprang efter och höll fast mannen i väntan på polisen.

Uddevalla tingsrätt dömer mannen till fängelse, men skriver i domen att han kunde ha fått behandling för sitt missbruk och dömts till vård. Men det har han gjort så många gånger, och misslyckats, därför döms han nu till fängelse istället.

ANNONS
ANNONS