Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Man i Bohuslän döms för grov barnvåldtäkt

Fem års fängelse blir straffet för en man i 35-årsåldern som förgripit sig på en liten flicka.

Brottet skedde i mannens hem i en kommun i Bohuslän i augusti i fjol. Mannen ska ha utfört handlingar som enligt domstolen är att jämföra med samlag mot flickan, som var yngre än fem år. Mannen fotograferade övergreppen, och när polis senare tog telefonen i beslag kunde bilderna användas som bevis mot mannen.

Under rättegången medgav mannen att han utfört vissa sexuella handlingar, men menade att de var mindre allvarliga och att det bar pågick i några sekunder. Han förnekade våldtäkt men medgav sexuellt övergrepp mot barn.

Uddevalla tingsrätt tycker att mannen saknar trovärdighet i delar av hans berättelse och dömer mannen till fem års fängelse, och ska betala 125 000 kronor i skadestånd till offret. Han döms även för barnpornografibrott.

Domstolen konstaterar att det inte förekommit våld eller hot i samband med övergreppet, men att brottet ändå ska betraktas som grovt på grund av barnets låga ålder. Att mannen dessutom dokumenterat övergreppet, vilket dessutom har spridits till i vart fall en annan person, utgör en ytterligare försvårande omständighet.

Mannen har tidigare dömts till fängelse för liknande brottslighet.

LÄS MER: Man åtalas för grov våldtäkt mot barn