2004 genomförde polisen sökinsatser vid Ekudden utanför Mariestad. Helena Andersson hade då varit försvunnen i tolv år.

Man misstänkt för på mordet på Helena Andersson 1992

Vad som hände försvunna Helena Andersson har i nära 30 år varit ett olöst mysterium. Nu meddelar polisens grupp för kalla fall att en man anhållits, skäligen misstänkt för att ha mördat henne 1992 efter att hon samma kväll varit ute på stadshotellet i Mariestad.

ANNONS
|

22-åriga Helena Andersson försvann för snart 30 år sedan efter att ha varit ute på stadshotellet i Mariestad.

Spåren efter kvinnan slutar efter att hon natten mot den 14 juni 1992 hade lämnat hotellet och var på väg hem.

Dagen efter hittades hennes sandaler och ringar i närheten av hennes föräldrahem. På en av sandalerna har polisen tidigare uppgett att man kunnat konstatera två andra personers dna.

Vad som hände kvinnan är fortfarande oklart, men efter att polisens grupp för kalla fall i Göteborg arbetat med ärendet sedan förra året har nu en person anhållits, skäligen misstänkt för mord.

ANNONS

”Den misstänkte bodde vid försvinnandet i Mariestad och var då i trettioårs åldern. Utredningen har inte kunnat påvisa någon som helst bekantskap mellan Helena Andersson och den misstänkte mannen.

Mannen misstänks ha agerat ensam, varför det för tillfället inte planeras några fler gripanden. Utredningen kommer nu att fortgå med förhör samt tekniska undersökningar och husrannsakningar”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Namnet ska ha funnits med i utredningen

Polisen vill in nuläget inte berätta vad som ligger bakom genombrottet i utredningen.

Att en person nu misstänks för att ha mördat Helena Andersson är inte första gången i mordutredningen. 2017 anhölls en person, men personen släpptes senare i brist på bevis.

Enligt P4 Skaraborg som följt fallet nära har personen som nu delgivits misstanke funnits med i utredningen tidigare, men han har enligt radiokanalen tidigare inte setts som en tänkbar gärningsman.

Enligt P4 Skaraborg är det klarlagt att han åkte runt i en ljus bil i Mariestad under natten Helena försvann. Bilen ska stämma in på de uppgifter som vittnen lämnat om hur en ljus bil synts i närheten av den lekplats där hennes tillhörigheter hittades.

ANNONS