Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Valkyria är en av de fyra attraktioner som är del i tävlingen.  Bild: Robin Aron
Valkyria är en av de fyra attraktioner som är del i tävlingen. Bild: Robin Aron

Maratonåkare av berg- och dalbana efterlyses

Innan Liseberg slår upp dörrarna för säsongen arrangeras en tävling i nöjesparken. Utvalda deltagare ska åka berg- och dalbana om och om igen – eller i alla fall så många gånger de hinner under 120 minuter. Nu efterlyser nöjesparken deltagare.

Då Liseberg inte har någon ny attraktion för i år bestämde de sig i stället för att arrangera en tävling som kommer avgöras i deras fyra berg- och dalbanor: Lisebergsbanan, Helix, Balder och Valkyria.

Fyra olika lag, med 25 personer i varje, kommer att tävla om vilket lag som kan åka de fyra berg- och dalbanorna flest antal gånger under 120 minuter. Liseberg söker nu efter deltagare till maratonåkturen.

– Man får åka hela laget tillsammans. Den enda regeln är att samma lag inte får åka samma berg-och dalbana två gånger i rad, utan man måste byta och röra sig mellan berg- och dalbanorna, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

"Bra om man är tålig"

Kravet är att varje lag gör minst ett åk i varje berg- och dalbana. Förutom det så får man själv lägga upp en taktik för hur man ska hinna med så många åk som möjligt.

Utöver att ordinarie säkerhetsregler gäller, så som längd och ålder, påpekar Ebba Källeskog att tävlingen inte kommer vara för alla.

– Den är lite mer fysiskt krävande än ett vanligt Lisebergsbesök. Det är nog bra om man är lite tålig, säger hon.

Alla som är intresserade av att delta uppmanas skicka in en individuell ansökan. Antingen hamnar man i ett lag med främlingar eller så finns möjligheten att önska att hamna i samma lag som vänner.

– Vi tror att det bidrar till stämningen att det är blandade åldrar och bakgrund på personer som deltar, säger Ebba Källeskog.

Motivera vilket lag som passar bäst

För att enklare kunna placera deltagare i lag har Liseberg utvecklat en personlighet för varje berg- och dalbana och döpt lagen efter attraktionen. Tanken är då att sökande ska motivera vilket lag de passar bäst i.

– Valkyria är lite divig, Helix är lite tuffare, Balder är snäll och Lisebergsbanan är en gammal klassiker. Så kan man motivera vilken man passar till, säger Ebba Källeskog.

Tävlingen arrangeras samma datum som Liseberg öppnar för säsongen, den 27 april, men innan parken öppnar för allmänheten. Deltagarna får därmed berg- och dalbanorna för sig själva under två timmar.Vinnaren får inviga öppningen av nöjesparken.

Är man intresserad av att delta i tävlingen så kan man ansöka på Lisebergs hemsida.