Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Arkivbild, har inte med incidenten i artikeln att göra.

Maskerade tjuvar fick fly från köpcenter

Flera personer försökte bryta sig in i butik men blev påkomna av väktare.

Flera okända gärningsmän rammade jalusierna till saluhallen vid gamla Svinesundsbron vid halv fem på torsdagsmorgonen. Männen fortsatte sedan att försöker bryta sig in med hjälp av kofötter. Men männen blev upptäckta under inbrottsförsöket.

– Väktare kommer snabbt på plats och det finns även personal inne i köpcentret. Tjuvarna hoppar in i sina bilar och flyr från platsen i okänd riktning, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen.

Männens försök att bryta sig in åsamkade stor skada på fastigheten, men de lyckades inte få med sig något byte.

– De var troligtvis ute efter cigaretter som fanns i anslutning till där de försökte ta sig in, säger Hans Lippens.

Det var mellan fyra och sex personer som sågs vara inblandade i det som polisen kallar för smash and grab-cup. Männen var iförda mörka träningsoveraller, handskar och luvor och de färdades i två svarta SUV:ar av märket Audi.

– Det här var inte den vanliga inbrottstjuven, det är nog organiserad brottslighet. Vi vet inte om de är svenskar eller tillhör något internationellt, säger han.

Det finns inga uppgifter om registreringsnummer på bilarna. Däremot säkrade polisen en del intressanta spår på plats. Bilder och teknisk bevisning, och tjuvarna lämnade också kvar ett antal sopsäckar som tagits i beslag.