Meteorologen: "Våren är här"

Vårtecken har börjat synas runt om i hela landet. I sociala medier dyker allt fler bilder upp på små blommor som kämpar sig upp ur marken.

ANNONS
|

– Logiskt sett har våren redan kommit. Det kanske inte har känts så just de senaste dagarna eftersom det varit kallt och blött, men den kom för mer än en vecka sen, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Hög tid att lysa upp tillvaron med ett vårtecken! pic.twitter.com/zhE3IGeaEE

— sven oredsson (@svenoredsson) March 8, 2017

Definitionen av att "vår" bygger på två parametrar. Delsatt dygnsmedeltemperaturen legat på mellan 0 och 10 grader i mer än sju dygn i följd. Man brukar dessutom ha som standard att våren inte kan komma innan 15 februari eftersom risken förett bakslag anses vara för stor.

– Hittills har våren kommit till hela Götaland och till sydöstra delarna utav Svealand, till exempel till Nyköping och Karlstad, berättar Hallgren.

ANNONS

"Det kan inte bli vinter igen"

Trots ett smärre bakslag, säger Hallgren att det inte går att backa bandet i naturen. Nu är våren här.

– När våren väl har kommit så har den kommit. Det kan inte bli vinter igen förrän det varit sommar och höst.

Blå himmel o gula solar, NU är det VÅR. Då är det extra härligt att #cykla. #vårtecken #krokus #cykling pic.twitter.com/xPCVViko30

— monan (@MNMera) March 10, 2017

Enligt Lagen om våren är det dags att spamma hela Twitter med vårtecken. Glad kärleksört på er! pic.twitter.com/eblV8Y6qoR

— Lena Breitner (@LenaBreitner) March 10, 2017

ANNONS