Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt för mordförsök fast i trafikkontroll

Under onsdagen stannade polisen en efterlyst person i samband med en reguljär trafikkontroll. Personen, som nu sitter häktad, är misstänkt för mordförsök och grovt olaga hot.

Under onsdagen genomförde polisen trafikkontroller på flera platser i landet och Västsverige. De befann sig bland annat i närheten av Tollenäs i Stenungsund på länsväg 160.

Under de cirka två och en halv timmar som kontrollen pågick på platsen stoppade polisen 31 bilister som körde för fort. En av dem var en efterlyst man i 40-årsåldern som är misstänkt för grovt olaga hot och mordförsök.

– Han är häktad i sin utevaro av Södertörns tingsrätt, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Utöver att köra för fort saknade mannen körkort, vilket innebär att han nu även misstänks för grov olovlig körning. Han togs till häktet i Göteborg men kommer förflyttas till Stockholm.

Polisen: "Varna inte andra"

Polisen i Fyrbodal uppmanar nu bilister att inte varna varandra för kontroller genom att blinka med helljusen åt mötande trafik.

"Till er som gör detta i tron att ni gör någon välmening vill vi säga SLUTA MED DET! Den person som nu sitter i vårt förvar, efterlyst för försök till mord och grov misshandel, hade med stor sannolikhet inte suttit där om denna person mött just dig som blinkade med helljus. De personer som inte vill ha med oss att göra är väldigt uppmärksamma på alla signaler som kan tolkas som att det är en poliskontroll längre fram på vägen."

Polisen har just nu en trafikvecka i hela landet, där man framför allt fokuserar på hastighetsöverträdelser.