Misstänkt grov mordbrand på Restad gård

Strax efter klockan nio på torsdagskvällen fick räddningstjänsten larm om att en brand brutit ut på flyktingboendet Restad gård. Polisen misstänker att branden är anlagd.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades under torsdagskvällen till en brand i en flyktinganläggning i Vänersborg.

– Det är 80 boende, oklart om alla har tagit sig ut, säger Tony Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten i samband med det initiala larmet.

Styrkor från Vänersborg och Trollhättan, samt ambulans och polis kallades till platsen.

– Enligt uppgifter från en ordningsvakt på plats ska branden ha startat i en korridor. Vi misstänker att branden är anlagd och rubricerar händelsen som grov mordbrand, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Enligt TTELA:s reporter anslöt fler ambulanser och brandbilar vid 21:45 tiden.

En person till sjukhus

Strax innan 22 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

ANNONS

– Det har brunnit i ett barnvagnsförråd. Vi söker igenom fastigheten, vi vill inte missa människor eller någon annan brand, säger inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten meddelade senare att alla tagit sig ut ur byggnaden men en person har åkte med ambulans till sjukhus, enligt SOS Alarm.

Vid midnatt befann sig polisen fortfarande vid platsen.

– Vi är där och har spärrat av, och ska genomföra en teknisk undersökning under morgondagen. Huset kommer vara avspärrat under natten, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand. Ingen person har ännu gripits misstänkt för brottet.

ANNONS