Arkivbild. Under måndagsmorgonen greps fyra personer misstänka för att ha stulit kopparkablar i närheten av järnvägen i Öxnered.
Arkivbild. Under måndagsmorgonen greps fyra personer misstänka för att ha stulit kopparkablar i närheten av järnvägen i Öxnered. Bild: Andreas Olsson

Misstänkt kopparstöld i Öxnered

Flera polispatruller, inklusive hundpatrull, letade på måndagsmorgonen efter misstänkta koppartjuvar i Öxnered. Flera personer ska ha setts dra kablar som de sedan lastade på ett släp. Fyra personer har gripits, men det kan finnas fler gärningspersoner.

ANNONS
|

Ett vittne larmade vid klockan 5.30 på måndagsmorgonen polis efter att ha sett flertalet personer slita i kablar på en adress i Öxnered och sedan lastat dem på ett släp. Enligt polisen inträffade det i närheten av järnvägen.

– Vi har ett flertal bilar på plats i Öxnered just nu, som letar efter gärningsmännen. Det ska vara flera personer och ett flertal bilar som har varit aktiva på platsen, sa Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, vid 6-tiden på morgonen.

Även hundpatrull var på plats och letade. Enligt Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska tre bilar ha varit där och när polisen kom fram försvann personerna, till fots och i två av bilarna.

ANNONS

– Vid platsen fanns även ett släp. Fordonen anträffades på plats, men jag har inga uppgifter på om de är tagna i beslag, säger han.

Polisen grep fyra personer som i nuläget är misstänkta för försök till stöld.

– Det kan eventuellt finnas fler gärningspersoner, och brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det återstår att bringa klarhet i händelsen, och det jobbar vi med under dagen.

Vid 9-tiden på måndagsmorgonen var polisen inte kvar på platsen och utredningsarbetet fortlöper under dagen.

ANNONS