Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mannen och hans sambo ha gömt ytterligare droger i deras gemensamma lägenhet.

Misstänkt opiumsmugglare åtalad

Tullen i Svinesund beslagtog 600 gram opium. Senare hittade man opium i både fast och flytande form. Mannen åtalas nu misstänkt för grov narkotikasmuggling.

En 32-årig man åtalas nu misstänkt för grov narkotikasmuggling. Mannen greps i Svinesund i början på maj, när han ska ha försökt smuggla in opium i Sverige. Mannen ska ha haft en mindre mängd narkotika i fickan och resten i bilen han färdades i. Enligt Petter Lundgren, från Uddevalla åklagarkammare, ska drogerna då ha hittats av en narkotikahund som fattade misstanke och markerade.

– Det rör sig om ungefär 600 gram opium. Det är ganska ovanligt, jag tror inte att jag känner igen att vi har haft det tidigare, har Petter Lundgren tidigare sagt till Bohusläningen.

Vidare ska mannen och hans sambo ha gömt ytterligare droger i deras gemensamma lägenhet. Enligt åtalet ska det ha funnits 2,38 gram opium samt ytterligare 800 ml opium i flytande form, dessa menar åklagaren att paret har tänkt sälja vidare. Opiumet som var i flytande form ska enligt åtalet ha tänkts användas för att framställa opium i en renare form. Mannens sambo är åtalad misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott.