Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESSICA GOW / TT
Bild: JESSICA GOW / TT

Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola

En elev misstänks ha våldtagit en annan elev på en gymnasieskola i Västsverige. Fallet utreds nu av polisen och en elev är avstängd.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat på skolan efter skoldagens slut under förra veckan. Polisen är mycket förtegen kring händelsen men en förundersökning är inledd av åklagare.

Christer Fuxborg är presstalesperson vid polisen Region väst.

– Det här ska ha skett mellan två elever där ord står mot ord, säger han.

Den misstänkta våldtäkten har lett till intensiva spekulationer på sociala medier bland både elever och vuxna. Bland annat sprids en bild på en person som hängs ut som gärningsman. Bland kommentarerna återfinns många föräldrar som är upprörda över bristande information.

– Man ska inte döma innan någon är dömd, men man blir upprörd när skolan inte går ut med någon information. Jag får en bild på killen som är misstänkt från mina barn, men skolan har inte informerat oss föräldrar alls. Det är fruktansvärt dåligt, säger en förälder.

Klasskamrater informerades

I måndags informerades lärare och elever i både tjejens och killens klass, liksom all skolpersonal. Föräldrar och övriga elever i skolan blev utan information.

– Vi har funderat på att informera föräldrarna via brev eller på skolans hemsida men avstått då det finns risk för att vi förvärrar en redan infekterad situation i samband med detta. Vår hållning är att inte gå in i spekulationer eller ta ställning för då trampar man fel snabbt. Men finns ju inget facit och det är fortfarande en fråga vi funderar över, säger verksamhetsledaren.

Enligt ansvariga vid skolan hittades flickan i en korridor av skolpersonal sent på eftermiddagen. Hon såg ledsen ut och när personalen började ställa frågor berättade hon vad som hänt och elevhälsan kopplades in.

Den misstänkte gärningsmannen var också kvar på skolan och kallades in för samtal. Kort tid därefter anlände polisen och tog över.

– Allt gick väldigt lugnt till och det var få elever kvar på skolan, säger skolans högst ansvarige.

Enligt ansvariga vid skolan kände eleverna varandra och den misstänkte är avstängd under två veckor i avvaktan på polisutredning.