Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt våldtäkt under Fallens dagar

En anmäld våldtäkt, ytterligare ett sexuellt ofredande och en hel del fylla. Så sammanfattas Fallens dagar ur polisens synvinkel.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett på en danstillställning i centrum under natten till lördag. I nuläget finns ingen identifierad misstänkt.– Vakter var snabbt på plats och kunde lugna ner situationen och hjälpa målsägande att ta kontakt med polisen, säger Karl-Johan Främling, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Mer uppgifter ska samlas in och i nuläget vill polisen inte ge ut mer information.

– Vi ska gå vidare och förhöra vittnen och kontrollera övervakningskameror i området, säger Karl-Johan Främling.

Utöver våldtäkten finns även ett fall av sexuellt ofredande, något som ägde rum inne på ett snabbmatställe. Polis fanns i närheten och kunde gripa den misstänkte på plats. Han fick sedan sitta på tillnyktring innan han släpptes, och nu ska åklagare besluta om fallet går vidare. 

Karl-Johan Främling menar att såväl festivalarrangören som polisen har haft ett förebyggande arbete för att undvika sexuella brott. 
– Från polisens sida har vi haft ett särskilt tänk, med tanke på vad som har skett och uppmärksammats vid andra tillställningar. Vi har haft mycket personal som har varit synliga, säger han. 

Även om det har varit mer fylla än en vanlig helg vill polisen sammanfatta Fallens dagar som relativt lugnt. 
– Vi har bland annat arbetat med att direktförverka alkohol, och jag vill påstå att det har gett en bra effekt, säger Karl-Johan Främling.