Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. De misstänkta var inte länge på fri fot. Efter en dag var det återigen tillbaka på häktet. Bild: Henrik Montgomery/TT
Arkivbild. De misstänkta var inte länge på fri fot. Efter en dag var det återigen tillbaka på häktet. Bild: Henrik Montgomery/TT

Misstänkta släpptes fria – häktades igen på torsdagen

Deras omfattande rättegång ska tas om efter att en domare misstänks ha varit berusad. Tingsrätten ansåg att det inte var försvarbart att hålla de misstänkta fortsatt häktade i väntan på ny rättegång. Men hovrätten tänker annorlunda och nu är personerna återigen frihetsberövade.

Det är P4 Väst som rapporterar att de misstänkta återigen har frihetsberövats. Personerna är misstänkta i ett omfattande mål med ett stort antal målsägande. Rättegången fick dock ställas in efter flera förhandlingsdagar då en av domarna misstänks ha varit berusad.

LÄS MER: Stor rättegång ställs in efter misstanke om berusad domare

Nu ska hela rättegången tas om och under onsdagen hölls därför en ny häktningsförhandling mot de misstänkta. Då valde tingsrätten att släppa personerna på fri fot eftersom man ansåg att det inte var proportionerligt att de skulle fortsätta vara häktade i väntan på ny rättegång.

LÄS MER: Misstänkta i inställd rättegång släppta på fri fot

Men åklagarna arbetade snabbt och överklagade beslutet till hovrätten. Ett överklagande som de fick gehör för och personerna har återigen häktats under torsdagen.