Mopedförare död efter olycka – kolliderade med personbil

En man i 30-årsåldern har avlidit efter att ha krockat med en personbil i Vargön. Anhöriga till den avlidna är underrättade.

ANNONS
|

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen inkom ett larm om en trafikolycka i Vargön. Enligt räddningstjänsten hade en moped och en personbil kolliderat på Nordkroksvägen, i höjd med Lindås.

Räddningstjänsten meddelade vid 15.40 att föraren av mopeden lastats i ambulans och förd till sjukhus med allvarliga skador. Vid klockan 17.50 meddelade polisen att föraren, en man i 30-årsåldern, har avlidit.

I bilen färdades två personer, som inte ska fått några fysiska skador i samband med olyckan.

Enligt reportern på plats ska privatpersoner ha varit framme och utfört hjärt- och lungräddning innan sjukvårdspersonalen kom till platsen.

En utredning kommer att genomföras för att klargöra händelseförloppet runt olyckan. Båda fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning, och polisen har dokumenterat platsen och hållit förhör.

ANNONS

– Vi har pratat initialt med föraren, passageraren och vittnen på plats. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Anhöriga till den avlidna personen har underrättats.

ANNONS