Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person är gripen misstänkt för mordförsök i Västsverige. Arkivbild.  Bild: Filip Landqvist
En person är gripen misstänkt för mordförsök i Västsverige. Arkivbild. Bild: Filip Landqvist

Mordförsök i Landvetter – en person är gripen

Ett misstänkt mordförsök inträffade i Landvetter centrum under natten. Polisen är mitt uppe i ärendet och har gripit en person som är misstänkt för brottet.
– Vi har ingen exakt brottsplats som vi går ut med till media i nuläget, men det här har skett utomhus, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Strax efter klockan halv två under natten mot fredagen larmades polisen till Landvetter centrum.

– Vi är mitt uppe i ett ärende där just nu och jag kan inte lämna ut mycket information i nuläget. Men det jag kan säga är att det begåtts ett grovt våldsbrott där en person är gripen, sade Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under natten.

Misstänkt skytt övermannades

Vid 06.30 på fredagsmorgonen meddelar polisen att det rör sig om ett mordförsök. Enligt polisen ska en person ha blivit skjuten i Landvetter centrum, och förts till sjukhus i ambulans. Dock inte med livshotande skador.

Den misstänkte gärningsmannen kunde övermannas på platsen, och greps misstänkt för mordförsök. Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare. Vem som övermannat den misstänkte, och hur det gått till, vill polisen inte gå ut med.

– Det är inga uppgifter som vi delar med oss av. Han är övermannad på platsen och det är vad jag kan säga i nuläget.

Polis har under natten arbetat på platsen, bland annat med förhör av eventuella vittnen. På morgonen hade man dock lämnat området, men utredningen fortsätter.

– Det handlar om teknisk undersökning, att höra målsägaren och höra de vittnen som finns, säger Hans-Jörgen Ostler.

Texten uppdateras