Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: PONTUS LUNDAHL / TT /
Bild: PONTUS LUNDAHL / TT /

Mycket hårda vindar drar in över Bohuslän

Mycket hårda vindar väntas dra in över Bohuslän under kvällen. Det meddelade SMHI under fredagen som har utfärdat en klass 1-varning. Under helgen kommer det även blötsnö som blandas med soliga timmar och olika temperaturer. Långhelgen bjuder på alla sorters väder.

Det kommer att blåsa ordentligt under fredagskvällen enligt SMHI. En klass 1-varning har utfärdats över Bohuslän och Västtrafik har ställt in flera tågavgångar från Uddevalla och Strömstad.

LÄS MER: Tåg inställda från Uddevalla

– De hårdaste vindarna förväntas dra in under sen fredagskväll och vara som värst kring midnatt och under natten. Men det kommer upplevas som blåsigt även under lördagsmorgonen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Vindarna beräknas nå mellan 21-24 sekundmeter och vara som starkast vid kusten.

– Klass 1 innebär att träd och grenar kan knäckas av vindarna och att lösa föremål kan flyga iväg så man bör absolut kolla över sin trädgård och förankra vissa föremål, säger hon.

Vindarna kommer från Norska havet

De hårda vindarna är västliga och kommer från Norska havet men ser inte ut att föra med sig några minusgrader under fredagen enligt meteorologen.

– Det är ganska milda vindar som kommer, säger hon.

Vinden förväntas hålla i sig över natten och avta någon gång runt lunchtid under lördagen.Under dagen förväntas dock de milda temperaturer som tidigare legat över Bohuslän att falla.

– Temperaturen kommer att falla till noll eller till och med minusgrader men närmast kusten kommer det att vara lite varmare, säger Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

Under söndagen väntas lugnare vindförhållanden och blötsnö.

– Det kommer in lite blötsnö men det övergår under eftermiddagen till regn och kommer bli runt fem-sex plusgrader, säger hon.

Måndagen väntas bli grå med milda temperaturer.