Fortsatt bortglömd. I mars i år undersökte polisinspektör Mikael Roos den övergivna lyxbåten i Kebals gästhamn i Strömstad.
Fortsatt bortglömd. I mars i år undersökte polisinspektör Mikael Roos den övergivna lyxbåten i Kebals gästhamn i Strömstad.

Mystisk lyxbåt fortsatt övergiven

Kommer ni ihåg när polisen efterlyste och fann ägaren till en övergiven lyxbåt i Strömstad? Båten ligger fortfarande kvar.

ANNONS
|

I mars i år skrev Bohusläningen om mysteriet med den övergivna lyxbåten, som under flera år legat förtöjd i Kebalhamnen i Strömstad.

Kommunen hade slutligen tröttnat på att båtägaren aldrig dök upp och kontaktat Polisen Båtsamverkan för att få hjälp. Polisen tog sig då in i båten där man bland annat fann tidningar och en dagbok från år 2008. Man lyckades dessutom spåra en ägare bosatt i Norge. Denne uppgav först att han trodde att båten var såld men att han ändå skulle se till att den togs omhand. Samt att hamnen skulle få in pengar alla månaders hyra av båtplatsen.

ANNONS

Men idag, ett halvår senare, har alltså ingenting hänt. Den stora motorbåten, en Rinker Vee 342 som värderats till minst 200000 kronor, ligger fortfarande kvar. Det uppger nu Polisen Båtsamverkan på sin facebooksida. Enligt polisen har båten nu blivit än mer nedgången.

Man uppger även att gästhamnschefen Robert Klouda har en "plan gällande båten", som förhoppningsvis kommer att lösa problemet. Däremot är det ingen idé för allmänheten att höra av sig för att få köpa båten.

–Det kommer inte bli aktuellt, säger polisen.

ANNONS