Näringslivsprofilen Christer Ericsson hittad död

För två månader sedan försvann finansmannen Christer Ericsson på en fisketur på Västkusten. Nu har polisen hittat hans kropp. - Vi fick larm om att någon påträffat en flytande död kropp utanför Marstrand, som har identifierats som Christer Ericsson, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Ett stort sökpådrag letade efter näringslivsprofilen Christer Ericsson efter att han uppgavs saknad till havs i mitten av juni. Efter en tids letande gavs sökandet upp och polis konstaterade att han med största sannolikhet var omkommen. Nu har hans kropp påträffats.

- Han hittades på lördagen av allmänheten vid Lilla Sillesund utanför Klåverön i Marstrand. Kroppen kunde bogseras i land och identifieras som Christer Ericsson, säger Thomas Fuxborg. Anhöriga är enligt polisen underrättade, och ärendet är enligt polisen avslutat för deras del.

- Sedan tidigare finns inga misstankar om brott, säger Thomas Fuxborg.

Försvann i juni

Den 27 juni, för nästan exakt två månader sedan försvann Christer Ericsson efter en fisketur. Han befann sig till havs utanför Marstrand och bedömningen då var att han under olyckliga omständigheter fallit överbord. Sjöräddningen, med polis, kustbevakning och SSRS gjorde en grundlig insats för att hitta honom, men lyckades inte. Vid försvinnande gick hans familj ut med ett pressmeddelande om att den man som söktes till havs var just näringslivsprofilen Christer Ericsson.

ANNONS

"Det är med stor sorg som vi måste meddela att min man/vår far J Christer Ericsson sedan igår måndag förmiddag är saknad till sjöss", löd meddelandet. Christer Ericsson blev 74 år.

ANNONS